Forum -> barwa

Tytuł:barwa
Autor:irek
21.12.2010, 13:02
Bledniczki chyba jako jedyne maja znacznie rozniaca sie barwe w porownianiu z klasycznymi biedronkami. Ja sie tylko zastanawiam czy plamki ktore bledniczki maja na pokrywach skrzydel sa w rzeczywistosci biale czy zolte? Bo wlasciwie spotkalem sie ze na jednych zdjeciach sa biale a na innych zolte. Jak to jest?

Autor:jula
7.1.2011, 12:26
Mi sie wydaje ze barwa kropek bledniczek powinna byc biala jednak mysle ze na poczatku [tuz po przepoczwarzeniu] ich barwa jest zoltawa a dopiero pozniej osiaga ona swoj wlasciwy kolor podobnie jak ubarwienie pokryw skrzydlowych bledniczek ale moge sie mylic.

Autor:kraul
7.1.2011, 12:31
mi tez sie tak wydaje. chociaz nie jestem przekony czy to na pewno dziala w ten sposob.

Autor:mylena
26.1.2011, 08:39
tak, zgadzam sie z julią. wystarczy troche pogrzebać w internecie i znajdzie sie mnostwo informacji na ten temat :)

Autor:rozalka
17.2.2011, 11:09
tak, pewnie, że w internecie znajdziemy wiele informacji na ten temat, z tym, że kompletnie różnych. I co? mamy sobie wybrać, która teoria jest prawdziwa? Bez sensu. Na internecie wszyscy zamieszczają co chcą, lepiej wykorzystać książki jako źródło informacji.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?